Trophi hyr ut ytterligare 6 000 kvm i Stenby handelsplats i Västerås

2017/10/26

Trophi Fastighets AB (pub) har under året byggt om och utvecklat Stenby handelsplats i norra Västerås. I den första delen av projektet har Stora Coop, Systembolaget, Kronans Apotek och Bike & Repair flyttat in i nya butiker.

Nu påbörjar arbetet med den andra delen av projektet där Blomsterlandet öppnar en butik på 1 300 kvadratmeter och Dollarstore öppnar sin första butik i Sverige med en yta på 5 000 kvadratmeter.

Vi ser fram emot vår andra butik i Västerås och det känns otroligt spännande med möjligheten att gå in på 5 000 kvadratmeter, säger Jennie Ahlberg, etableringsansvarig för Dollarstore.

Vi har en bra utveckling i vår nuvarande butik och genom att öppna en butik till i Västerås samt ytterligare butiker i Mälardalen under det närmaste året, hoppas vi stärka vår marknadsposition betydligt i ett intressant tillväxtområde. Vi är nu inne i expansiv period och ser en fortsatt stor potential för vårt koncept med prisvärda växter direkt från utvalda odlare. Vi ser därför fram emot att få nyetablera i ett spännande handelsområde under våren 2018, säger Jan Larsson, VD för Blomsterlandet.

Totalt är fastigheten drygt 17 000 kvadratmeter varav det återstår 3 600 kvadratmeter som fortfarande finns tillgängliga för två till tre butiker. Den återstående delen av projektet i Stenby kommer slutföras under 2018.

Vi tycker förstås det är mycket glädjande att vi kan attrahera så starka butikskedjor till vår handelsplats och välkomna nu våra senaste hyresgäster Dollarstore och Blomsterlandet till Stenby, säger Jan Björk, VD i Trophi.

Vi är extremt nöjda med vår nybyggda butik Stora Coop Stenby. Utvecklingen har varit över förväntan och vi ser fram emot att få fler grannar på marknadsplatsen, säger Anna Strömgren, distrikschef på Coop.