Internationell detaljhandelsjätte till Sverige

2021/03/24

Trophi stärker och breddar erbjudandet inom sitt köpcentrum Arninge Station i Täby. Den amerikanska detaljhandelsjätten Costco Wholesale är den senaste hyresgästen att etablera sig här och de räknar med att öppna under hösten 2022 med en butik på drygt 13 000 kvm.

– Vi är mycket stolta över att få välkomna världens tredje största detaljhandelskedja till deras första etablering i Skandinavien, säger Jan Björk, VD för fastighetsägaren Trophi.

Arninge Station är en del av handelsplatsen i Arninge där ett nytt resecentrum för tåg och bussar öppnar inom kort med en invändig direktaccess till Trophis fastighet. Med ett flertal större och namnkunniga varumärken inom detaljhandeln som hyresgäster förväntas Costcos etablering ytterligare bidra till hela områdets attraktivitet.

– Costco är mycket glada över att kunna erbjuda vårt koncept med medlemskap till Täby och den bredare marknaden i hela Stockholmsregionen inom en snar framtid. Vi kommer att erbjuda konsumenterna ett brett utbud av kvalitetsprodukter och tjänster till låga priser, säger Costcos talesperson.

– Vi är förstås mycket nöjda med att kunna producera 35 000 kvm handel inom Arninge Station och få allt uthyrt under de besvärliga tider som vi befinner oss i. Det är extra roligt att få erbjuda ett nytt butikskoncept som vi tror kommer passa väldigt bra för de som bor i Täby och omkringliggande kommuner, avslutar Jan Björk

Läs hela pressmeddelandet